MYTER om BARF (råfodring)

Lad os aflive myterne om BARF

- selvom der har været skrækhistorier på nettet om hunde, der bliver fodret med råt kød.

Din hund og kat kan smitte dig med salmonella

Faktum er, at der er langt flere bakterier i friskplukket frugt og grønt, end der er i din hunds mund!

Tænk på hvor mange udbrud af salmonella- og e-coliforgiftninger vi hører om årligt i fødevarer kontra folk, der er blevet syge af at få et vådt kys af en sund og rask hund/kat?

Faktum er også, at hunde og katte fodret med frisk og naturlig mad, har sundere mundhygiejne end dyr fodret med tørfoder og kiks. De har ingen belægninger på tænderne, ingen dårlig ånde eller fedtet pels.

Fælles for alle hunde er, at de alle snuser hinanden bagi – og det, der er værre

Din hund har proteinforgiftning og må ikke få kød

Proteinforgiftning kan være en korrekt diagnose, hvis hunden er blevet fodret med dårligt protein, f.eks. fra majsgluten, hvedegluten, fjer og soja. Men det er jo ikke ensbetydende med, at den ikke kan tåle friskt, råt kød. Proteinindholdet i en pose tørfoder ligger typisk på 27-41%, alt afhængigt om det er produceret af ferskt kød eller kødmel.

Råt kød indeholder typisk 18-22% protein – og en masse vital kødsaft.

Vores erfaring er, at hunde diagnosticeret med ”proteinforgiftning”, får det meget bedre, når de bliver sat på en sund og nærende barf-menu, og ikke bliver tvangsfodret med tørfoder med protein af vegetabilsk oprindelse.

 

Din hund og kat får ikke dækket sit ernæringsbehov

Når dyrlægerne udtaler sig negativt omkring barf-fodring og fejlernæring, så kan det meget vel være rigtigt. Men vi kan samtidigt sige, at de hunde, som dyrlægerne omtaler, ikke er vores kunder!

Mange hundeejere sætter sig ikke ordentligt ind i hvordan man råfodrer/barfer, og tror fejlagtigt, at hunden/katten lever fint på slagterens affaldsprodukter.

Vores forhandlere gør derfor meget ud af at informere vores kunder om den korrekte sammensætning af produkterne, så hundene får deres behov dækket. Har man ikke en allergihund/kat med helt specielle behov, så har vi lavet en række RigtigHundemad produkter, som er sammensat efter ”hele byttedyr” devisen; alt er i posen, du kan selv tilsætte grønt og vitaminer efter behov. Katte skal dog have tilsat Taurin pulver.

Ligeledes har vi med Bella’s Favorit Barf gjort det 100%, så alle menuer er fuldfoder, klar til servering efter behov. Og det er ikke lyv når vi påstår, at du kan se en positiv forskel på din hund og kat inden for den første uge efter skiftet til barf!

Din hund må ikke få ben fra fjerkræ

JO!

Bare de er rå. Stegte ben kan lave en farlig ballade, mens det bløde rå skelet er noget af det sundeste, du kan servere

for din hund & kat. Kyllingehalse er blandt vores bedstseller og kalkunskrog har den største mængde kalcium til hvalpe. 

Tænk på Mikkel Ræv og de andre hønsetyve; hvad lever rovdyrene af i naturen?

Din hund bliver blodtørstig af at få råt kød

Denne myte møder vi stadig – især hos jagtfolket. Ikke at de er bange for at deres jagthund går efter struben på dem selv, men at de ikke længere vil komme tilbage med det bytte, som jægeren sender dem ud efter. Men hunden har jo lært at apportere og forbinder således ikke fasanen med et måltid mad. Mad er noget man får serveret af sine mennesker. Med den korrekte belønning, skal jagthunden nok kende forskel på dit og mit. Faktum er, at du får langt mere ud af din jagthund, hvis du fodrer den med frisk mad. Den bliver mere udeholdene og går ikke ”sukkerkold”.

En hund, der bliver stimuleret korrekt, og ikke anser sin mad for en ressource, som den skal forsvare, vil ikke blive blodtørstig af råt kød. Den bliver bare glad og tilfreds.

Må min hund få rå kødben? Ja da!

Kødben er sunde og nærende, de bedste tandbørster, aktivering og ikke mindst med til at holde analkirtlerne fine. Men der er så mange forvirrende meldinger omkring kødben, at man som hundeejer

har svært ved at blive rigtig klog.

 

Der er et helt enkelt no-go, når det gælder kødben. Et friskt kødben splintrer ikke, men et tilberedt = kogt eller stegt ben, splintrer og du risikerer fatale skader!


Hele strukturen i benet ændrer sig, når det bliver varmebehandlet, så hunden risikerer knækkede tænder, bensplinter i ganen, i halsen, i tarmen eller afføring som cement. Så når din dyrlæge fortæller om alle de ben, han har opereret ud af hunde gennem tiden, så er det med 99,9% sikkerhed tilberedte ben.

Min hund kan ikke tåle rå kødben, den får dårlig mave eller kaster op!

Næsten alle hunde kan tåle rå kødben! Men hvis ikke man er vant til det, så kræver det tilvænning. Hunden kan også få meget hård og tør afføring af ben, især hvis der ikke er kød på, så der skal du være ekstra obs på, at der er rigeligt friskt vand tilgængeligt.

Hvis din hund kaster benstumper op, så er det et godt tegn! Så virker fordøjelsessystemet nemlig, som det skal. Hunden har ikke tygget stumperne små nok til, at det kan passere ud i tarmsystemet, og ud skal det jo. Men det, som du finder på gulvet, er som oftest helt rene, hvide knogler. Det kød, som sad på knoglen, er væk, fordøjet af mavesyren.

Hvilke kødben er så de bedste?

Bløde, kødfulde ben. Brusk, som hunden kan tygge og spise til sidste krumme. Ikke bærende knogler, som slider uforholdsmæssigt på tænderne, men ribben, kyllinge- og kalkunhalse og skrog, oksestruber, fiskehoveder, ja alt, hvad der er blødt og kan tygges.

HUSK... ALT SPLINTRER KOGT/STEGT - IKKE RÅT!

Marvben

Vi er ikke glade for marvben.  Der er ofte hændelser hvor benet sætter sig fast i ganen når hunden "sutter" på det og skal derfor opereres ud.

Hvad må jeg give min hund, når den skal være alene hjemme?

Ingen kødben, når hunden skal være alene hjemme! Brug hellere en "Kong" af gummi, som du kan fylde med noget hyggeligt, f.eks. hakket kød. Hvis du fryser "Kong'en", så tager det lidt længere tid, at få indholdet ud. 

Vi har masser af aktivering legetøj der er testet til formålet. Vi har også godbidder af tørret kød eller fiskeskind som opløser sig hvis det skulle blive slugt. 

BEN UDVALG ( fra 20 kr.)

Som udgangspunkt sælger vi "bløde" ben af brusk med kød eller fedt på. Det vil sige ribben eller brystben som ikke er "farlige" at sluge eller slider for meget på tænderne. 

Okse/kalv - oksebrystben, okseknæ, oksetværribben, oksehaler, oksestruber (kød), kalvebrystben

Fjerkræ - kyllinge/kalkunhalse, kalkunskrog (bløde), daggamle kyllinger

Lammeben - bløde med fedt (ribben & knogler) 1 kg poser

Hesteben - fedtfattige (ribben & knogler) 1 kg poser

Hjorteben - hårde med kød (ribben & knogler) 1 kg poser

HER ER SANDHEDEN