Allergi & livsstilsygdomme

Klør din hund sig? eller har den sart hud, øre kløe, løbe øjne, sår, røde poter, sort bug, hot spot?

Hvorfor klør din hund og kat sig?

Desværre får flere og flere af vores små bedste venner allergi og klør sig.

Allergi skyldes en overreaktion fra immunforsvarets side. Allergi er kroppens overdrevne forsvarsreaktion på stoffer - allergener - i omgivelserne eller i føden.

 

I modsætning til mennesker, der typisk har symptomer fra slimhinderne med nysen og løbende øjne, så får dyrene rødme og kløe i huden fordi vævet i huden tager skade.

 

Du kan få taget en blodprøve for at se hvor allergien kommer fra, men ofte er det lagermider (i tørfoder posen), konserveringsmidler, protein fra en kødtype, soja, mælkeprodukter, farvestoffer og tilsætningsstoffer. Det kan også sagtens være husstøvmider, støv-, pollen eller loppeallergi. 

Teenagere får bumser og dyrene får hud lidelser

Ligesom mennesker, er vores kæledyr også blevet ofre for junkfood og ja de kan få sukkersyge. Der er desværre tilsat sukker og smagsforstærker i meget mad til vores kæledyr og har din hund sukkersyge, kan råfodring/BARF hjælpe. Oftest slipper I helt for insulinindsprøjtningerne, hvis der udelukkende fodres med råt.

Hvordan ved vi det er allergi?

Hos hunde ser vi ofte at de slikker poter, klør i lyske og armhuler, rød i huden, hårtab, infektioner i hud, øre, analkirtler, dårlige maver, opkast, diarré, hyppig afføring, grim ånde og sur lugtende pels.

Hos katte kan allergi vise sig som kløe i hoved - og halsregionen, hårtab forårsaget af katten selv, slikkeadfærd, læbe sår, som typisk sidder på undersiden af kattens overlæbe, røde, væskende, voldsomt kløende hævelser, der typisk sidder på maven, i lysken, på inder-eller bagsiden af lår, hævede faste læsioner, som enten er runde eller aflange, og typisk er placeret på hagen, lemmer, i mundhulen eller mellem trædepuderne, små knopper hen over især kattens ryg. Der kan være blød afføring, diarré, opkast, øjenbetændelse eller øregangsbetændelse. I sjældnere tilfælde kan kattene også nyse og hoste.

Hvordan vi kan hjælpe?

 

- Skift til et rent tørfoder uden kød af biprodukter, hvede, majs, soya, roetrevl(sukker), farve/tilsætningsstoffer.  

 

- Vælg helt rene godbidder

- Vælg friskt råt kød (BARF), så undgår I med garanti lagermider.

Ofte kan man se forbedringer i pels, poter, ører og kløe efter bare en uges tid. Kosttilskud i form af essentielle fedt syrer vil ofte reducere kløen og nedsætte behovet for medicinsk behandling.

KØBER DU SELV MAD HOS DIN LÆGE når du har ALLERGI eller SART MAVE ?

Please - læs ingredienslisten på din nuværende madpose! Eller lad os hjælpe dig.

 

Vi er efterhånden eksperter i hunde med allergi og/eller sart mave! Dagligt ser vi at hunde er trætte af traditionel allergi/diæt mad lavet af nedbrudte proteiner og der er ofte ikke meget "rigtig mad" i posen ;-(

Derfor er det vigtigt for os, at have et moderne tørfoder som virker: lavet af nærende mad, der smager godt og er sammensat korrekt.

Med Naturea And, er det lykkedes at kombinere en enkelt proteinkilde, med den lækre smag af andekød og andefedt.

 

Naturea Wetlands duck (vores mad til allergi & sart mave)

60% And, andefedt, søde kartofler (mindre stivelse end alm. kartoffel) hørfrø, lucerne, tranebær, morbær, brombær, blåbær, burrerod, pebermynte, morgenfrue, tang, mælkebøtte, æble, gulerod, tomat, psyllium, hyben, kamille, spinat, anis, bukkehorn, timian, merian, oregano, persille, salvie, mineraler, vitaminer. Konserveret med E vitamin. Råprotein: 28%, Råfedt: 18%

Fås i: 2 kg og 12 kg

* KOM OG FÅ EN GRATIS PRØVE*

HELSE PRODUKTER SOM KAN HJÆLPE

Allergoderm pulver fra Anibio (forhandles hos os)

Hjælper ved støvmide-allergi, tør og skællende hud, dermatosis og pelstab. Forbedrer omsætningen af næringsstoffer i kroppen, understøtter immunsystemet og reducerer fødevarerelaterede allergier. Stabiliserer tarmfloraen og de endogene funktioner.

 

Plejeprodukter: beroligende shampoo med Aloe Vera eller i spray

Olie (lakseolie, torskeolie, vegetabilske olier ) 

Kan have en gavnlig virkning på allergi, hvis den indeholder de rigtige fedtsyrer i høje mængder, samt de to typer omega 3, der hedder EPA og DHA som er antiinflammatorisk. 

Hvordan kan dyrlægen stille diagnosen allergi?

Serologiske tests kan bruges til at påvise immunoglobuliner af E-typen.

- Ved at tage en vævsprøve (biopsi) af huden eller priktest

Hudproblemer kan jo også skyldes andre ting end allergi så som hot spot i varme, fugtige forårs- og sommermåneder, lopper, flåter eller andre parasitter.

"Meget inspirerende foredrag - klart værd at deltage" Anna-Lisa 2016

"Vores allergi hund er blevet rask efter vi skiftede til jeres rene tørfoder" Jeanette, Amager

" Fantastisk - efter vi skiftede til BARF er vi holdt op med at medicinere Coco som kløede sig til blods" Anne, Taastrup 

Vil du tale med vores BARF DYRLÆGE og have undersøgt din hund eller kat?

Kontakt dyrlæge Anett Weber 20708354

AllergoDerm aktiverer immunsystemet. 

Understøtter og heler immunforsvaret. Reducerer fødevarerelaterede allergier. Stabiliserer kroppens tarmflora og funktion.

Sammensætning: Grøn mineral-ler, hørfrø, æblekvas, dextrose, urteblanding af brændenælde, kamille, padderok, hibiskus, røllike.